Известие

Collapse
No announcement yet.

Обороти на празен ход?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Обороти на празен ход?

Миналата седмица оборотите на колата на празен ход взеха да играят. Спирам си аз и оборотите започват играят. Сега след като поизгорих бензина и резервата яко светеше налях и днес съвсем леко мръднаха на еднои две места - възможно ли е от бензина да тръгва да гасне и после сама да подава малко газ ( да играят оборотите) Щото след последмното зареждане почти не го прави.
    И все пак на предната ми 1,8 ТС 16кл го правеше като я взех този номер - почистих моторчето за празния и ход (по скоро датчик беше) и всичко заспа.
    С 164 ката 2,0ТС - не съм много запознат (то сигурно защоти от както съм я взел 8 месеца я карам без никакви грижи ДА ЧУКНА НА ДЪРВО!) Та да ми кажете тук може ли да е от това и къде е този датчик да го почистя. Благодаря !!!
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Сипвай супер 100 и нищо не чисти.

Но ако много ти се занимава- закачено е на пластмасовия колектор, едно големичко кюмбе такова. Но май не се замърсява толкова, колкото се износва вътре.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ако колата е с АГУ си се зацапва тая пущина. Сваляш, чистиш и си на коня
      Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
      Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
      Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
      Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение

Но ако много ти се занимава- закачено е на пластмасовия колектор, едно големичко кюмбе такова. Но май не се замърсява толкова, колкото се износва вътре.
        Я сподели къде е т'ва кюмбе , че аз пластмасов колектор не намирам под капака или съм за очен лекар
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

След 93г. са с пластмасови смукателни колектори.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

И много готино се свиват и отпускат като я форсираш на място
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
              Я сподели къде е т'ва кюмбе , че аз пластмасов колектор не намирам под капака или съм за очен лекар
              Може да си с алуминиев аз съм така. Това е където свършва маркуча от въздушния филтър към мотора (над гумените всмукателни колекторчета). Като си пред колата точно по средата един цилиндър с букса. Откачаш буксата и дърпаш внимателно. Само внимавай, че там има едно гумено уплътнение, което го няма никъде. Дано си ме разбрал, че как го обясних...
              Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
              Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
              Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
              Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Цилиндрично тяло, в единия му край има букса, в другия влиза маркуч, идващ от гумения маншон между дебитомера и дросела. А отстрани на моторчето има тръбичка, която директно се набива в колектора. И там е въпросното уплътнение, за което споменава колегата.

Утре и снимки
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Aха . 10х и на двама ви . Утре ще го намеря че три дни стана вися в КАТ да регистрирам една бегачка внесена от USA
                  Attached Files
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Благодаря за отговорите!

Оказа се, че това колебание на оборотите е било от скапан бензин. Щото долях още бензин (А95) и сега от два дни няма проблем. (колата ми няма газова - карам само с бензин)
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Ето снимки за пояснение.
                      Last edited by didod; d.m.y г., 20:21.
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Е па ние си му викаме Моторче за празен ход на това

Comment

Кой твърди друго?
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                          X